Tel.: 06-11017594 - Mail: info@tanjasports.nl

Reformer Pilates

Reformer Pilates Tanja Sports 65

Reformer Pilates

Is een exclusieve les op apparaten die uitdagen in het verkrijgen van kracht en souplesse. Trainen op de reformer, zoals dit pilates apparaat heet, is een vorm van pilates waar het vroeger eigenlijk allemaal mee begonnen is. Dit kan in de vorm van groepslessen of personal training.

Al in de 1e wereldoorlog werden zieken in de ziekenboeg van de gevangenissen getraind in hun bed met de veren die zij onder het bed vandaan haalden. De grondlegger van de pilates is Joseph Pilates. Hij is apparaten gaan ontwikkelen die deze manier van "bedpilates" verder deed gaan. Later zijn de matlessen hier uit voort gekomen.

 

Kracht, tonus en verbeterde flexibiliteit

Reformer Pilates Tanja Sports 63

De reformer werkt op spieruithoudingsvermogen, kracht en tonus, verbeterde flexibiliteit en daagt de coördinatie en beheersing uit.  De veren op het toestel geven steun en weerstand. De training wordt aangepast aan de persoon en is uitermate geschikt bij rug-, nek-, schouderklachten of verminderde flexibiliteit. De mogelijkheden van de reformer zijn bijna eindeloos.

 

Aangepast aan eigen niveau

Het geniale van de reformer is, dat je snel resultaat boekt. Een 1-op-1 les op apparatuur staat gelijk aan vele groepslessen op de mat. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer worden er series van oefeningen uitgevoerd aangepast aan je eigen niveau. De training is gericht op een persoonlijke en uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

De groepslessen: In groepjes van maximaal 7 personen krijg je een zeer exclusieve les op deze mooie apparaten die je kunnen ondersteunen in bepaalde oefeningen, maar je ook kunnen uitdagen in het verkrijgen van kracht en souplesse.

 

Reformer introductie les - even on hold

Reformer Pilates Tanja Sports 61Hierin ga je met andere deelnemers allemaal voor het eerst op de reformer aan de slag. In deze introductielessen leer je de vele mogelijkheden die de bank heeft te ontdekken om zo prettig in de reguliere lessen vlot mee te kunnen doen. We raden je aan minimaal 2 van deze lessen bij te wonen tot maximaal 4 lessen voordat je kunt doorstromen naar de reguliere lessen.

Momenteel zijn de huidige lessen erg vol en hebben we een stop moeten zetten op nieuwe leden voor de reformer en is er even geen introductie les. We kunnen je wel natuurlijk op een wachtlijst zetten als je interesse hebt. En je op de hoogte houden waar er een plekje vrij komt.

 

“Tanja en haar enthousiaste team zijn letterlijk en figuurlijk bevlogen in het geven van Pilates lessen!”

Contact Informatie

Veerdijk 40E, 1531 MS, Wormer

Tanja Sports bevind zich in pakhuis Saigon, naast pakhuis Batavia.

De 1e oefenzaal bevind zich op verdieping 3 en de 2e oefenzaal op verdieping 4.

Tel.: 06-11017594

Mail: info@tanjasports.nl